De Magneet, Vaart en ik.

Het is weer even geleden maar van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober neem ik weer eens deel aan een tentoonstelling. Ditmaal in De Magneet in Kortrijk. Er zal ouder werk en spiksplinternieuw werk te zien zijn. Hier alvast een preview:

 

Perstekst- De Magneet zet er “VAART” achter

Via Stad Kortrijk en Matexi NV kreeg De Magneet de kans om de oude Bruynooghe Koffiebranderij in hartje Kortrijk tijdelijk te bezetten.
De vitale coalitie rond De Magneet wil ruimte creëren waar mensen experimenteren, elkaar ontmoeten, uitwisselen, maken en nieuwe dingen proberen. Een dynamische werkplek uitbouwen die goed bereikbaar is en die open werkruimte voorziet.
De Magneet is ondertussen al enkele maanden uit de startblokken geschoten en nu de zomer voorbij is, zit de “VAART” erin. Hoogtijd dus om de deuren open te zwieren.
Ooit werd er koffie gebrand maar nu brandt De Magneet van verlangen om haar creativiteit te laten zien. Een rijk aanbod werd samengesteld zoals de beste koffiemelange.
Van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober (telkens vanaf 9u.00) organiseert De Magneet het multi-disciplinair evenement “VAART, made in De Magneet”. Een week lang kan het publiek kiezen uit een breed programma van doorlopend expo, open ateliers, optredens, performances, Café 'In den Vaart', food & drinks, ...
MotoKouture bouwt er vanaf nul een motorfiets. Gedurende de week kan je live de opbouw komen bekijken. De interactieve installatie “The Womb” laat je rondwandelen in een reuze baarmoeder. Mabaïla brengt pin-up couture. Kunstenaars van diverse disciplines stellen tentoon met schilderijen, fotografie, installaties, artprints, juwelen, keramiek, surfboardbuilding, grafisch ontwerp, …
De ”artists in residence” van De Magneet zetten hun ateliers open en geven je een kijk achter de schermen.
In Café ‘In den Vaart’ zijn er iedere avond activiteiten. Een café met plankenkoorts waar durvers zich uitleven op het podium. Muziek, reading out loud sessies, performance, … niets is onmogelijk, zolang de ”VAART” er maar inzit.
Maar deze melange bevat nog meer kwaliteitsbonen! Bekijk het volledige programma op www.demagneet.eu of www.facebook.com/demagneet.