Tentoonstelling Pas-Par-Toutes

Mijn volgende tentoonstelling:

Pas-par-toutes

kunstgalerij De Mijlpaal
brugstraat 45, 3550 Heusden-Zolder
www.demijlpaal.com

hedendaagse & etnische juwelen
9-10-11 november 2013:  bijzonder openingsweekend
9 november tot 12 januari:  tentoonstelling
Wie ben je? Wat draag je? Wat past bij jou?

Juwelen zijn bij uitstek symbolen om identiteit aan te tonen: het is als een lievelingskledingstuk dat heerlijk zit, tijdloos is en dat je niet wilt verliezen. Het is een uitdrukking van wie je bent, en misschien ook van wie je wilt zijn. Juweelontwerpers  en kunstenaars maken juwelen (meestal) met het oog op dragen – maar toch is elk juweel niet zomaar een passepartout.  Elk sieraad vertelt een verhaal over status en stijl, mentaliteit, karakter en cultuur – van de maker, maar nog meer van de drager.
Welk juweel past bij jou?  Om dat te weten, zul je moeten passen. Proberen.Passen.
Daarom nodigen we iedereen uit om tijdens de tentoonstelling Pas-par-toutes langs te komen en de vele juwelen – zowel etnisch als hedendaags- uit te proberen.
De uitnodigingskaart is ook een paspoort waarmee je – met name tijdens het openingsweekend – met juwelen kunt experimenteren zoveel je wilt. Van juwelen uit alle delen van de wereld tot opvallende stukken van hedendaagse ontwerpers: alle objecten vertellen tijdens deze tentoonstelling een verhaal over harmonie tussen object en lichaam.
Het openingsweekend van 9-10-11 november staat  in het teken van uitproberen en passen, en dat met aangepaste muziek en een drankje.