Celibataire Divas en ik

Zeer blij deel te mogen nemen aan deze tentoonstelling. Komt dat zien!

De abdij van Herkenrode buiten de Hasseltse stadsmuren was gedurende eeuwen een ongezien machtscentrum. De Cisterciënzerinnen bezaten omwille van de bedevaart van de bloedende hostie vanaf 1317 een ongekende spirituele en wereldlijke macht.
Het Herkenrode Refugehuis binnen de stadsmuren was een toevluchtsoord voor in woelige tijden.
De tentoonstelling CELIBATAIRE DIVAS staat via een bijzondere selectie van internationale en actuele kunstwerken stil bij de bijzondere leefwereld van deze geëmancipeerde vrouwen.
Stap binnen in een unieke historische locatie, uitzonderlijk toegankelijk en ontdek een beklijvende scenografie. Met A LONG WALKING, een sociaal artistiek project, stapt de Hasseltse bevolking actief mee in deze tentoonstelling.